O MENIDrugi o meni

Neka vam osobe koje su surađivale sa mnom kažu sve o iskustvu suradnje, učenja i razvoja uz moju podršku, te rezultatima koje su ostvarili i pozitivnim promjenama koje smo zajedno pokrenuli.
https://leadfirst.hr/wp-content/uploads/2024/03/leadfirst-ilustration-19.png
https://leadfirst.hr/wp-content/uploads/2024/02/floating-image.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Dunja je bila uspješna direktorica HR-a u kompaniji Allianz Zagreb i izravno je odgovarala meni. Uvijek je imala snažan fokus na razvoj ljudi, unaprjeđenje upravljačkih vještina našeg menadžment tima, povećanje angažiranosti te učinkovitost procesa upravljanja talentima.

Dunja je upravljala funkcijom ljudskih potencijala na način koji je pridonosio uspjehu kompanije Allianz Zagreb.

Uvijek ću je rado preporučiti zbog njezine stručnosti, visoke razine predanosti te razumijevanja HR-a i učinkovite primjene HR alata sa svrhom pružanja dodatne vrijednosti poslovanju.
Boris Galić
CEO Allianz Zagreb (2003. – 2019.)
Tijekom svog rada u kompaniji Kaufland Hrvatska, gdje sam bio na CEO poziciji, imao sam privilegiju raditi s Dunjom Firšt od 2017. godine do mog odlaska krajem 2019. godine. Dunja se pridružila mom timu kao moj izravni suradnik na poziciji direktorice sektora ljudskih potencijala. To je bilo tijekom vrlo intenzivnog razdoblja kada smo započeli transformaciju kompanije Kaufland Hrvatska u više segmenata, a ona je bila jedan od najvažnijih lidera koji su pozitivno doprinijeli uspješnim promjenama koje smo pokrenuli i implementirali.

S velikim zadovoljstvom uvijek ću preporučiti Dunju zbog njezine stručnosti u području HR-a te njezine predanosti poslu i motivacije. Ona redovito ulaže dodatni angažman kako bi ostvarila rezultate zajedno sa svojim HR timom. Uspješno je implementirala strateške inicijative u području ljudskih potencijala koje su imale konkretne rezultate. Dunjin fokus na razvoj vještina upravljanja ljudima kod rukovoditelja, povećanje angažiranosti zaposlenika te izgradnju brenda poslodavca kroz pozitivne HR prakse bili su ključni za naš uspjeh.

Njena snažna predanost unaprjeđenju cjelokupnog HR ciklusa, od selekcije do onboardinga, učenja i razvoja, upravljanja talentima, sustava plaća i raznih benefita te zadržavanja zaposlenika, značajno je poboljšala zadovoljstvo i angažiranost zaposlenika u kompaniji Kaufland Hrvatska. Uvijek ću rado preporučiti Dunju zbog njezina izuzetnog pristupa usmjerenog na ljude. Ona je pravi lider koji se ističe u motiviranju i angažiranju članova tima kako bi postigli izvanredne rezultate.

Mogu samo ponoviti da sam bio sretan što sam imao Dunju u timu i vidio kako se razvijala kako profesionalno tako i osobno.
Vladimir Tomko
CEO Kaufland Hrvatska (2016. – 2019.)
U 2022. godini zakoračila sam u novo profesionalno poglavlje u medijima, susrećući se s kulturološki različitim okruženjem i izazovima. Rad u novoj branši na njemačkom jeziku donio je sa sobom i nesigurnost.
Srećom, doznala sam za Dunjin coaching i podijelila s njom svoje izazove. U nekoliko coaching sesija Dunja me podržala prilagođenim pristupom, motivirajući me da govorim bez filtera, što mi je pomoglo identificirati vlastite barijere.

Preporučujem Dunjin coaching jer:
* prilagođava metode individualno
* pristupa bez osude, što me potaknulo da prepoznam osobne izazove
* coaching s Dunjom pomogao mi je pronaći alate koji su odgovarali mojim potrebama i mom karakteru, a koje i danas primjenjujem i u poslovnom i privatnom životu
* njena su me pitanja potaknula da prije reakcije promislim o konkretnoj situaciji iz različitih perspektiva.

Nakon nekoliko godina, iako su se obveze zadržale, uspješno se nosim s izazovima.
Iskrena preporuka! Hvala ti, Dunja!
Sanja Mirkić
Backoffice Werbemarkt „Die Presse“ Verlags-Gesellschaft m.b.H. & Co KG, Wien
Coaching s Dunjom pomogao mi je da otkrijem sebe, aktivno slušam svoje sugovornike i bolje razumijem druge. Sam je proces takav da te potiče da intenzivno razmišljaš o sebi i drugima, gura te da izađeš iz osobne zone komfora, a upravo se tu krije ljepota ovakve vrste rada na sebi. Postala sam svjesnija potencijala koje nosim u sebi, imam jasnu viziju tko sam i što želim biti. Stečeno znanje svakodnevno koristim u privatnom i poslovnom životu.

Dunji želim zahvaliti od srca na slušanju i podršci na tom putu. Ovo je bilo jedinstveno iskustvo za mene i jako mi je drago da sam se odvažila krenuti na ovako zanimljivo putovanje s Dunjom!
Nataša Manojlović
Senior Manager, Tax Reporting & Strategy PricewaterhouseCoopers Svjetovanje d.o.o.
Dunju sam upoznala na jednom predavanju. Unatoč velikom broju sudionika nije bilo teško uočiti Dunjinu energiju, znanje i snagu. To me potaknulo da se odlučim krenuti kod Dunje na coaching. Bilo mi je izuzetno ugodno raditi s njom. Ona je kod mene izazvala apsolutnu sigurnost i pouzdanost da mi nije bio problem iznijeti i svoje najintimnije probleme i preispitivanja. Odličan je coach, pozorno sluša, savršeno me vodila kroz coaching proces pitanjima i potaknula me da stvari sagledam iz neke sasvim druge perspektive. Iskrenost i predanost u radu vidljiva je u načinu kako Dunja radi, uz veliku profesionalnost. Neke od tehnika koje mi je pokazala koristim svakodnevno i puno mi pomažu u komunikaciji, ali i zaštiti sebe.

Coaching s Dunjom bio je jedno jako lijepo iskustvo i veselim se nastavku rada s njom.

Hvala Dunja.
Ivana Bogojević, dipl. iur.
Rukovoditeljica službe pravnih i općih poslova Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu
Bio sam prvi Dunjin rukovoditelj i mentor na samom početku njene karijere u HR-u. Početak njene korporativne karijere u HR-u bio je u Kauflandu na poziciji Voditeljica odjela za razvoj i selekciju. Pratio sam njen razvoj kroz protekli period i mogu reći da njena postignuća u HR-u i transformacija koju je pokrenula i provodila u Kauflandu u proteklim godinama potvrđuju njen rast i razvoj te koliko je vrijedna, pouzdana, kreativna i jako stručna.

Uvijek ću dati preporuku da Dunji možete dati povjerenje kada je u pitanju poznavanje HR alata koji pokreću pozitivne promjene i podižu angažiranost, razvoj ljudi, provođenje promjena i transformacije poslovanja kroz leadership i employee experience.
Janko Šteharnik
Rukovoditelj sektora Ljudski resursi Kaufland Hrvatska (2000. – 2004.)