EDUKACIJSKI PROGRAMIPoslovno savjetovanje i leadership

Transformirajte svoj pristup upravljanju ljudima s ciljem i postanite lider koji inspirira, podržava, motivira i vodi svoj tim i kompaniju do izvrsnosti.
https://leadfirst.hr/wp-content/uploads/2024/03/leadfirst-ilustration-04.png
https://leadfirst.hr/wp-content/uploads/2024/02/floating-image.png

Ako ste:

osoba koji će dobiti priliku napredovati,
na voditeljskoj poziciji
direktor, rukovoditelj
menadžer ili osnivač u kompaniji ili startupu
ili u bilo kojoj drugoj situaciji u kojoj upravljate ljudima – mogu vas savjetovati, voditi razvojne radionice, biti vam coach ili mentor, i sve to kroz module koji pokrivaju sve aspekte liderstva.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Razvoj leadership vještina

Početni ili napredni stupanj, prema vašim potrebama.

Ako želite osjetiti pomake u motivaciji, zadovoljstvu i angažiranosti vas samih i članova vašeg tima, kao i vidljive pomake u ostvarenju rezultata i konkretnom doprinosu, te:

 • biti fokusirani, motivirani i uspješnije upravljati sami sobom i svojim timom 
 • postići usmjerenost na osobni razvoj i razvoj svog tima
 • konstruktivno se nositi sa zahtjevnim situacijama i teškim ljudima
 • uspješno komunicirati i graditi suradnju kroz kulturu povratnih informacija
 • naučiti kako delegirati, osnažiti članove svog tima i poticati angažiranost
 • naučiti kako kroz alate poput mentoringa i coachinga upravljati svojim timom

Program kombinira individualni rad, kao i rad u manjim i većim grupama, ovisno o željenim promjenama u ponašanju i načelima upravljanja ljudima. 

Trajanje programa definira se nakon uvodne faze, gdje ću prepoznati vaše trenutno stanje i potrebe. Zatim zajedno artikuliramo ciljeve i želje, oblike suradnje. 

https://leadfirst.hr/wp-content/uploads/2024/03/leadfirst-ilustration-06.png
https://leadfirst.hr/wp-content/uploads/2024/02/floating-image.png
https://leadfirst.hr/wp-content/uploads/2024/03/leadfirst-ilustration-10.png

Razvoj kulture u timu i kompaniji

Prva je stvar koju osjetite u nekoj kompaniji atmosfera, prezentacija vrijednosti koje žive svi, od zaposlenika na operativnim pozicijama pa sve do menadžmenta i članova uprave.

Ovaj modul započinje prepoznavanjem ili definiranjem vrijednosti kojima teži vaša kompanija, a zatim razgovaramo o tome kako te vrijednosti mogu zaživjeti u praksi.

Jako puno brainstormamo, razgovaramo, igramo uloge, zajedno promišljamo.

Ja facilitiram, vi predlažete i zajedno kreiramo priču o vrijednostima, gradimo kulturu vašeg tima i kompanije. Jako je važno uključiti i zaposlenike da daju svoj doprinos u ovom projektu.

Usvojit ćete sljedeće vještine:

kako vrijednosti i ponašanja implementirati u timove
kako motivirati sebe i zaposlenike da živite vrijednosti kroz ponašanja
kako osigurati provedbu u praksi
kako mjeriti vrijednosti i pozitivne promjene
kako rješavati izazove i smetnje po putu.
Rezultat su pomaci u timskoj snazi kroz izgradnju povjerenja i čvrstih veza, povezanosti s vizijom i misijom vašeg poslovanja, uz povećanje motivacije, produktivnosti i efikasnosti.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Podizanje timske angažiranosti, motivacije i učinkovitosti

Naučit ćete kako stvoriti dream team čiji su članovi motivirani, međusobno se podržavaju, proaktivni su i učinkoviti.

Na početku mjerimo razinu angažiranosti tima, a rezultat nam daje smjernice za aktivnosti koje ćemo provoditi:

 • kako motivirati sebe i druge, prepoznati nedostatak motivacije i kako je probuditi
 • definiranje timskih i individualnih ciljeva koji su jasni i mjerljivi
 • kako osigurati potrebne preduvjete i resurse te pružiti podršku i mentorstvo
 • kako stvoriti atmosferu otvorenog feedbacka 
 • kreiranje ozračja u kojem članovi tima preuzimaju odgovornost, pružaju jedni drugima podršku, uče jedni od drugih
 • poticanje rasta i razvoja prepoznavanjem talenata, razvoj potencijala zaposlenika
 • kako razvijati timski i projektni rad kroz zajedničke projekte, zadatke i aktivnosti. 

Po završetku modula bit ćete spremni motivirati zaposlenike u svom timu, organizirati rad i osigurati potrebne preduvjete i resurse za angažirane timove.

https://leadfirst.hr/wp-content/uploads/2024/03/leadfirst-ilustration-08.png
https://leadfirst.hr/wp-content/uploads/2024/02/floating-image.png

Kako prepoznati razvojne potencijale i upravljati talentima

U sklopu ovog modula razvit ćete ključne vještine i znanja za prepoznavanje i upravljanje talentima, što će rezultirati boljim iskorištavanjem potencijala zaposlenika i postizanjem timskog i organizacijskog uspjeha.

Naučit ćete:

prepoznati talente i potencijale kod zaposlenika, motivirati ih i dati im mogućnost rasta i razvoja
razviti strategiju upravljanja talentima te razviti i zadržati talente unutar tima ili organizacije
razumjeti potrebe talenata, pravilno komunicirati i surađivati s talentima kako biste razumjeli njihove potrebe, ciljeve i motivaciju
prepoznati projekte, zadatke ili uloge koji će omogućiti talentima da razviju svoje vještine i ostvare svoj puni potencijal
pružiti podršku, mentorstvo i razvojne prilike koje će zadržati talente unutar organizacije, a da pritom budu motivirani i angažirani
razviti strategije prepoznavanja nasljednika i uvođenje plana nasljeđivanja kako bi sve ključne pozicije bile osigurane potencijalnim zamjenicima
Po završetku ćete znati što je talent menadžment i kako taj proces funkcionira u praksi, znati ga uključiti u svoj HR ciklus te znati izraditi individualni razvojni plan i osigurati njegovu provedbu u praksi.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://leadfirst.hr/wp-content/uploads/2024/03/leadfirst-ilustration-09.png

Kako graditi poželjno mjesto za rad i pozitivna iskustva zaposlenika (employee experience)

U ovom modulu radit ćemo kako izgraditi pozitivno radno okruženje i poboljšati iskustva zaposlenika, čime će se povećati zadovoljstvo, motivacija i angažman zaposlenika te izgraditi imidž poželjnog poslodavca.

Sve se temelji na pozitivnim iskustvima zaposlenika – employee experience.

Koraci koje ćemo poduzeti i analizirati jesu sljedeći:

važnost employee experiencea – kako utječe na zadovoljstvo, motivaciju i produktivnost zaposlenika
identificirati ključne elemente kao što su radna atmosfera, komunikacija, razvojne prilike, transparentnost, ravnoteža između posla i privatnog života, priznanje i nagrađivanje
analizirati životni vijek zaposlenika u organizaciji i tražiti prilike za unaprjeđenje koje ćete odmah moći implementirati
kako pravilno komunicirati sa zaposlenicima, osigurati pravičnost i transparentnost u organizaciji, poticati timski rad i suradnju
kako uključiti zaposlenike u proces donošenja odluka, pružiti podršku tijekom promjena i osigurati kontinuiranu komunikaciju
kako koristiti ispitivanja, mjerenje, povratne informacije zaposlenika i druge metode evaluacije kako biste otkrili mogućnosti za daljnje poboljšanje i pretvorili ih u konkretne akcijske planove
Po završetku modula vaša će kompanija imati jasne korake i put prema poboljšanju svog employee experiencea, čime će se transformirati u poželjno mjesto za rad.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Kako pronaći zaposlenike i voditi cijeli selekcijski postupak

Ako ste nekad tražili nove zaposlenike, znate koliko je znanja, vještine i spretnosti s raznim alatima potrebno za uspješno oglašavanje, pronalaženje, odabir, zapošljavanje i zadržavanje novih zaposlenika.

Primjena Soft skills čini proces selekcije i odabira lakšim i ugodnijim za recruitera i  kandidate.

1.⁠ Učinkovitim  komunikacijskim vještinama ćete kvalitetno prenijeti zahtjeve posla, korporativnu kulturu i očekivanja. Naučit ćete izgraditi odnos s kandidatima, ispitati bitne parametre, „istražiti ono ispod površine“, te pružiti ključne povratne informacije. Vježbat ćemo empatiju kako bi stvorili pozitivno iskustvo za kandidate i gradili povjerenje.

2. Vještinama aktivnog slušanja bolje ćete razumjeti kvalifikacije, iskustva i karijerne ciljeve kandidata.Vježbat ćemo kako nakon aktivnog slušanja postavljati relevantna pitanja, pružati personalizirane povratne informacije i kandidatima dati osjećaj kako ih se čuje i cijeni.

3. Emocionalna inteligencija pomaže recruiterima bolje upravljati vlastitim emocijama i razumjeti emocije drugih. Naučit ćete navigirati kroz izazovne situacije, prilagoditi se različitim osobnostima i izgraditi dobar odnos s kandidatima te postići bolje rezultate u selekciji.

Pravilna integracija soft skills u prakse odabira zaposlenika poboljšava kvalitetu interakcija, potiče pozitivno iskustvo kandidata i doprinosi učinkovitosti samog procesa.

https://leadfirst.hr/wp-content/uploads/2024/03/leadfirst-ilustration-05.png

Naučit ćete kako:

provoditi intervjue uz puno savjeta iz prakse - tips & tricks
efikasno koristiti različite kanale, kao što su interni pool talenata, platforme za oglašavanje, društvene mreže, agencije za posredovanje i zapošljavanje ili headhunteri, kako biste identificirali i privukli najbolje kandidate
znati procijeniti kvalifikacije, vještine, potencijal i motivaciju kandidata kroz proces predselekcije, provoditi strukturirani intervju, tumačiti profile kandidata, provjeriti preporuke i provoditi simulacije konkretnih situacija-assessment
predstaviti svoju kompaniju kandidatu
analizirati prikupljene podatke o kandidatima, procijeniti njihove kvalifikacije i donijeti odluku koja će osigurati najbolje zaposlenike za vas
razviti vještine u komunikaciji, davanju i primanju povratnih informacija i izgradnji odnosa s kandidatima u procesu selekcije kako biste stvorili pozitivnu sliku organizacije i privukli najbolje talente

Dogovorite uvodno savjetovanje

Naša bi suradnja trebala biti ugodna i korisna, pa je prvi korak upoznavanje i razgovor o očekivanjima, vašoj kompaniji i dosadašnjim aktivnostima.

Naravno, možete me i pitati sve što vas zanima.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
DUNJA FIRŠT

Tko sam ja

U više od 20 godina korporativnog i rukovodećeg iskustva imala sam priliku proći sve HR procese i velike transformacije, kreirati HR strategiju, raditi s menadžerima, leaderima, graditi employer brend i pružati okvir za izgradnju pozitivnih iskustava zaposlenika.

Fokusirana sam na mjerljivost kvalitete, ne bavim se „prodajom teorije“ i nemam čarobni štapić za brza rješenja bez vašeg sudjelovanja i truda. 

Ono što znam jest prepoznati mogućnosti na temelju kojih ćemo zajedno doći do rješenja koje odgovara vama ili vašem timu. 

Pogledajte i ostale programe:

_
Osobni razvoj

Jer sve kreće od nas. Prvo trebamo “posložiti” sebe da bismo mogli sve ostalo.

_
Komunikacijske vještine

Naučite slušati i čuti te razumjeti sugovornika, jasno prenositi poruke i zadatke, koristiti feedback kao moćan alat, naučite slušati sebe i unaprijedite svoj nastup.